Popust!

Apulija, putovanje u izvornu Italiju, 3 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba i Splita (08.12. – 12.12.2017.)

2,290.00 Kn 2,190.00 Kn

Prelijepa Italija skriva brojne posebnosti, a neke od njih pronaći ćete dalje od nadaleko poznatih, top turističkih destinacija. Upravo je to jedan od razloga što prave svjetske putnike posebno oduševljava regija Apulija u jugoistočnoj Italiji, riznica najrazličitijih priča iz bogate povijesti. Apulija je i danas onakva Italija kakvom ju zamišljamo.

Vodimo vas u njezino središte, prekrasan Bari, na jedan sasvim poseban, sadržajan vikend za prave hedoniste. Uživajte u povijesnim i kulturnim znamenitostima, gastronomskim delicijama, blagoj klimi i blizini mora, izvrsnoj kupovini ili nekim samo svojim guštima.

Opis

1. DAN

ZAGREB – SPLIT – BARI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bari preko Splita u prijepodnevnim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u poludnevni razgled Barija, glavnog grada južnotalijanske regije Apulije, sa službenim gradskim vodičem te pratiteljem putovanja. Na stjenovitom poluotoku nastao je u doba antike utvrđeni grad, koji je svojom sigurnom lukom stoljećima privlačio trgovce i osvajače. Iz srednjeg vijeka ostale su impozantna hohenštaufska tvrđava te značajne romaničke crkve. Katedrala Barija posvećena je svetom Sabinu, a najpoznatija gradska crkva je bazilika s moćima svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Poslije šetnje labirintom starog Barija spuštate se u quartiere murattiano, središte grada podno tvrđave. U slobodno vrijeme imate priliku opustiti se uz cappucino ili zaviriti u trgovine u Via Sparano, Via Argimro i Via Manzoni. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje.

2. DAN

BARI: fakultativni izlet LECCE i OSTUNI

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Preporučujemo fakultativni izlet u dva bisera regije: Lecce i Ostuni (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Lecce je poznat kao barokni biser juga Italije, grad koji je smješten na „peti talijanske čizme“. Lecce nazivaju i „Firencom juga“ i najraskošnijim gradom Apulije. Razgled s lokalnim vodičem: bazilika Santo Croce – Piazza del Duomo – Corso Vittorio Emanuele – Palazzo Vescovile – Seminario – rimski amfiteatar – Piazza Sant Oronzo. Slobodno vrijeme za osobne programe. Poslijepodne odlazak prema gradu Ostuni, kojeg Englezi nazivaju „chic gradićem“. Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Izgubite se u srednjovjekovnom ozračju Ostunija i njegovih uskih, popločenih, vijugavih uličica. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

3. DAN

BARI: fakultativni izlet MATERA I ALBEROBELLO – SPLIT – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba (prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju). Svakako preporučujemo odlazak na izlet u Alberobello i Materu (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Alberobello je slikoviti gradić jugoistočno od Barija smješten na dva brdašca, poznat po seljačkim kućicama poznatim po imenu trulli. Trulli se od 1996. godine nalaze na popisu UNESCO-a: radi se o kućicama koje datiraju iz 14. st, izgrađene su bez žbuke od nepravilnog vapnenačkog kamenja. Ima ih po cijeloj regiji, ali najpoznatiji su trulli u Alberobellu. Kućice je navodno izmislio jedan grof u 17.st. kako bi uštedio na porezu, a danas su posebnost ove regije jer se nalaze samo u Apuliji. U njima se može i boraviti, a neka vas ne iznenadi budu li vas stanovnici tih kućica nagovarali da uđete u neku od njih, za naknadu naravno, ali cijene nisu visoke. Danas u gradu ima oko 1500 ovakvih kućica i služe u razne svrhe. Nakon slobodnog vremena u Alberobellu izlet nastavljamo odlaskom u Materu. Matera je planinski grad u Basilicati, poznat po naseobinama koje datiraju još iz paleolitika, a nazivaju se sassi (uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine). Jedinstven grad, nezaboravan i poseban, Matera plijeni neobičnim izgledom i upravo je zbog toga bila poprište snimanja „Pasije“ Mela Gibsona. Stari dio grada je prepun špilja koje su izdubili pastiri koji su boravili na tom području, a koje su danas dio baštine ovoga grada – sve donedavno gotovo 20 000 ljudi je živjelo u tim špiljama! Transfer u zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Najavljeni let za Zagreb preko Splita u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Hotel 4* izvan centra (htl tipa Majesty i sl.): FM 2.190 / 2.290 kn

Hotel 4* u centru (htl tipa Excelsior i sl.): FM 2.490 / 2.590 kn

Hotel Oriente 4*: FM 2.790 / 2.890 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Hotel 4* izvan centra (htl tipa Majesty i sl.): 420 kn

Hotel 4* u centru (htl tipa Excelsior i sl.): 590 kn

Hotel Oriente 4*: 690 kn

Obvezna doplata u zračnim lukama: 890 kn

Cjelodnevni izlet Lecce i Ostuni (min. 30 putnika): 320 kn

Cjelodnevni izlet Alberobello i Matera (min. 30 putnika): 320 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENOSTI KAPACITETA PO FM CIJENI!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Split-Bari-Split-Zagreb, pratitelja, smještaj u odabranom hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom, razgled Barija prvi dan s lokalnim vodičem, transfer u zračnu luku zadnji dan programa, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, izlete prema programu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Napomene:

Izleti se uplaćuju prilikom rezervacije aranžmana, na licu mjesta neće biti moguće.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 100

OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. Molimo vas da obavezno pročitate ove uvjete prije potpisivanja ugovora. Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d., Vukovarska 19, HR-20000 Dubrovnik, MB: 3303357, OIB: 02041978827, ID: HR-AB-20-060000638. Informacije i rezervacije: tel. 0800 99 98, putovanja@atlas.hr, www.atlas.hr. Ovaj letak je turistički materijal uračunat u cijenu aranžmana. Svi materijali dani u ovom letku isključivo su vlasništvo Atlas d.d. i kao takvi zaštićeni su autorskim pravima Atlas d.d., te se smiju koristiti samo i isključivo u kontekstu Atlas d.d. i njegovih aranžmana. Organizator ne odgovara za promjene nastale nakon izlaska letka kao ni za tiskarske pogreške.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Apulija, putovanje u izvornu Italiju, 3 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba i Splita (08.12. – 12.12.2017.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *