Minimundus i Klagenfurt, 2 dana, autobusom (22.04.-23.04., 20.05.-21.05., 01.07.-02.07. i 16.09.-17.09.2017.)

590.00 Kn

 

Villach – Klagenfurt – Vrbsko i Bledsko jezero

Opis

 

1. DAN

ZAGREB – KLAGENFURT – MINIMUNDUS – VILLACH

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju prema austrijskoj Koruškoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Klagenfurt, glavni grad Koruške. Šetnja do kazališta, gradske vijećnice, glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, spomenika Mariji Tereziji i palače Landhaus. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu, šetnju ili ručak. Odlazak do obližnjeg Minimundusa, „svijeta u malom“ gdje ćete vidjeti modele najvažnijih svjetskih građevina i krenuti na „put oko svijeta“ u minijaturi: od atenske Akropole, opere u Sidneyu, londonskog Towera do Bijele kuće u Washingtonu, bečke katedrale sv. Stjepana, pariškog Slavoluka pobjede, indijskog Taj Mahala, crkve sv. Petra u Vatikanu itd. Preko 150 modela u omjeru 1:25 pružiti će bezbrojne mogućnosti fotografiranja uz najvažnije građevine, a parkovi i cvjetni nasadi u blizini Vrbskog jezera čine čarobno okruženje ovog parka zanimljivog i djeci i odraslima o čemu govori i brojka o 17 milijuna dosadašnjih posjetilaca! Putnici koji ne žele posjetiti Minimundus mogu iskoristiti vrijeme u središtu Klagenfurta i dogovoriti mjesto sastanka s pratiteljem radi nastavka puta. Odlazak prema Villachu, drugom najvećem koruškom gradu cestom iznad Vrbskog jezera. Šetnja povijesnom jezgrom Villacha: crkva sv. Jakova s najvišim crkvenim tornjem visokim 94 metara – gradska vijećnica – glavni trg – obala Drave – crkva sv. Nikole. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN

VRBSKO JEZERO I VELDEN – BLEDSKO JEZERO – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja uz jezero Wörthersee (Vrbsko jezero). Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru), jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Romantično šetalište uz jezero, luksuzne vile austrijskog jet seta i ugodne slastičarnice i kavane daju poseban čar ovom mjestu. Slobodno vrijeme. Put se nastavlja kroz tunel Karavanke do bisera slovenskih Alpi, Bledskog jezera. Vrijeme za šetnju oko jezera, vožnju brodom do otoka na jezeru ili kušanje bledskog specijaliteta poznatih kremšnita. Povratak prema Hrvatskoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u ranim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 590 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Villacha/Klagenfurta
• razgledavanja i izlete prema programu,
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

ulaznicu za Minimundus (informativna cijena ulaznice, može biti podložna promjeni): odrasli 16 EUR, mladi do 15 godina 8 EUR
• doplata za jednokrevetnu sobu –
240 kn

Putno osiguranje

POPUSTI:

Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj osobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je 83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.280.703. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata. 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.

Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Minimundus i Klagenfurt, 2 dana, autobusom (22.04.-23.04., 20.05.-21.05., 01.07.-02.07. i 16.09.-17.09.2017.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *