Popust!

Nova Godina u Parizu, 6 dana, autobusom (28.12.2017.-02.01.2018.)

2,190.00 Kn 1,990.00 Kn

GARANTIRANI POLAZAK!

Kategorija:

Opis

1.DAN

28.12. ZAGREB-STRASBOURG

Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku i Francusku. Po dolasku u Strasbourg, grad čiji je centar UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine, vozimo se pokraj Europskog parlamenta. Nakon 2. svj. rata, kada je došlo do mirenja Europe, nastala je i ideja o osnivanju Europskog vijeća. Strasbourg je odabran kao sjedište te institucije i postao je simbol europskog zajedništva i konstrukcije. Slijedi razgled grada pješice: Petite France, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Polazak prema hotelu, te smještaj. Noćenje.

2.DAN

29.12.  STRASBOURG – REIMS – PARIZ

Doručak. Odlazak prema Reimsu.  Po dolasku u glavni grad pokrajine Champagne, vidjet ćemo: Katedralu Notre Dame, najsavršeniju gotičku crkvu na svijetu poznatu po krunidbi najvećih kraljeva, Palais du Tau, nekadašnju biskupsku palaču, baziliku St. Remi, najstariju crkvu u Reimsu, Salle de Reddition, nekadašnju školu u gdje su se Nijemci formalno predali Generalu Eisenhoweru… Nastavak putovanja u smjeru Pariza. Po dolasku u PARIZ panoramski razgled autobusom, te smještaj  u hotel. Nakon kratkog odmora nastavljamo sa razgledom grada. Posjet Montmartreu s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Teatre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice. Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom. Predlažemo zajednički odlazak na večeru u tipičan pariški restaurant podno Montmartra. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN  

30.12.   PARIZ -VERSAILLES

Doručak. Preporučamo posjet dvorcu Versailles (uz doplatu). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palaču. Povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za odlazak do slavnih robnih kuća Lafayette i Printemps te brojnih parkova, i muzeja od kojih bi posebnu pažnju skrenuli na čuveni muzej impresionistaOrsay ili Grevin, muzej voštanih figura. Današnji maraton po muzejima je namjerno isplaniram zato da bi mogli dan kasnije kada oni ne rade nesmetano uživati po gradu u razgledu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak na čuveni pariški cabaret show Crazy horse ili Moulin Rouge. Povratak u hotel, noćenje.

4.DAN  

31.12. PARIZ

Doručak. Danas ipak malo kasnije i ležernije krećemo u razgled Pariza. Javnim gradskim prijevozom nastavljamo razgledom Pariza koji se ponosi najvažnijim svjetskim znamenitostima: Hotel des Invalides Napoleonov mauzolej, katedrala Notre Dame, u kojoj se nalaze najveće francuske orgulje, a poznata je i po neizbježnom zvoniku iz priče V. Hugoa. Čeka nas odlazak do Latinske četvrti te Sorbonne, Pantheona, Luksemburške palače i vrtova, St. Sulpice, St. Germain des Pres Slobodno vrijeme za ručak. Pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo odlazak brzim vlakom RER do Disneylanda gdje Novu godinu možete dočekati u živahnoj atmosferi jednog od najpoznatijih zabavnih parkova Europe (otvoren do 1.00 sat iza ponoći) Ili zajednički odlazak na večeru u latinsku četvrt uz mnoštvo restorančića, francuskih specijaliteta i dobre atmosfere, a poslije odlazak do čuvene avenije Champs Elysees. SRETNA NOVA GODINA!! Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN  

01.01.   PARIZ

Nakon doručka, odjava iz hotela. Odlazak metroom do mjesta od kuda krećemo na vožnju Seinom (fakultativno) gdje ćete moći doživjeti brojne mostove i spomenike iz potpuno drugačije perspektive. Predlažemo posjet Eiffelovog tornja, visokog 320 m, a bio je najveća građevina na svijetu dok ga 1931. nije prestigao Empire State Building. Slobodno vrijeme. Nastavak razgleda grada s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom i pješice: odlazak do Ille de la Cite s najstarijim pariškim mostom Le Pont Neuf, slavnom katedralom Notre-Dame, Palačom pravde, dalje do uskih uličica Latinske četvrti sa zanimljivim trgom Saint-Michel te do četvrti Marais gdje se nalazi Picassov muzej. Slobodno vrijeme. Zajedničko okupljanje na dogovorenoj lokaciji, te noćna vožnja prema Njemačkoj.

6.DAN  

02.01. SALZBURG – ZAGREB

Povratak vožnjom kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. U jutarnjim satima dolazimo do Salzburga. Danas ćemo se predozirati Mozart kuglicama kako bi lakše savladali umor. Ali prije ćemo napraviti razgled grada i pokazati vam rodnu kuću Mozarta. A onda krećemo sa Mirabell kuglicama s kojih nas promatra Mozartovo lice i koje nisu originalna slastica, iako su jedan od najprodavanijih austrijskih suvenira. Prvu Mozart kuglicu, slatki izum od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću napravio je Paul Fürst, no nažalost nije patentirao recept i nije ga nazvao Mozart kuglica. No obrt obitelji Fürst i danas nastavlja tradiciju prema originalnoj recepturi. Zato samo u tri salzburške trgovine možete kušati izvorne kuglice koje se izrađuju ručno, u istoj kući u kojoj su proizvedeni prvi primjerci. Fürstove kuglice razlikuju se po tome što su veće od Mirabellovih, tvornički rađenih, omotane su srebrnim papirom s plavim Mozartovim likom. Povratak za Zagreb. Dolazak u Zagreb se očekuje u večernjim satima.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 1.990,00 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 2.190,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom prema programu putovanja

 • smještaj u hotelu 3* u Strasbourgu na osnovu 1 noćenja s doručkom

 • smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja

 • razglede predviđene programom putovanja

 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju

 • Poludnevni odlazak autobusom u Versailles sa ulaznicom – 25 eur

 • večera na Montmarteu u 3 slijeda 23 eur

 • javni prijevoz, npr. karnet za METRO, 10 karata cca 14,50 eur

 • vožnju brodom po Seini 15,00 eur po osobi

 • Ulaznica za Louvre cca 17 eur

 • Ulaznica za cabaret Moulin Rouge ili Crazy Horse – cca 125 eur – rezervacija prilikom uplate aranžmana

 • karta za brzi vlak RER + metro do Disneylanda cca 15 Eur – 1 smjer (djeca cca. 7 Eur); 

 • ulaznica za Disneyland 71 Eur (1 park) za odrasle, 65 Eur (1 park) za djecu od 3 do 11 god.

 • putno osiguranje

Eventualna doplata: jednokrevetna sobu: 790 kn

Popusti i doplate:

 • dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi – 300 kn

 • trokrevetna soba na upit po redovnoj cijeni (ima trokrevetnih soba)

Napomena: Mladi do 25 god., državljani EU imaju besplatan ulaz u muzeje Louvre i Orsay i u dvorac Versailles uz predočenje putovnice/osobne iskaznice

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nova Godina u Parizu, 6 dana, autobusom (28.12.2017.-02.01.2018.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *