Oman – Nova Godina, 8 dana, avionom (28.12.2017. – 04.01.2018.)

11,990.00 Kn

Neotkriveni dragulj Bliskog istoka

Opis

1. DAN

Zagreb – Doha – Muscat

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji QR216 (Qatar Airways) u 10.20 sati. Dolazak u Dohu u 17.40 sati. Nastavak putovanja na liniji QR1136 (Qatar Airways) u 19.25 sati. Dolazak u Muscat u 22 sati. Nakon carinskih formalnosti doček lokalnog agenta i prijevoz do hotelau trajanju od cca. sat vremena. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

2. DAN

Muscat

Doručak i i odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmetima iz osmanske umjetnosti.Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Posjet muzeju Bait Al Zubair, nakon kojeg se odlazi do Al Alam palače gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu u Muscatu.

3. DAN

Muscat – Nizwa – Bahla – Jabreen – Muscat

Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu – rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. g. Ya’rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya’rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu Falaj Daris Hotela (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak prema Bahli, središnjici keramike Omana. Posjetit ćemo Jabreen dvorac koji datira iz 1670. g. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. DAN

Muscat – Ibra – Sharqiya Sands – Wadi Bani Khalid – Muscat

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, banana i manga te datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

5. DAN

Muscat – Jabal Al Akhdar – Muscat

Doručak u hotelu. Odlazak prema Sl Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu

6. DAN

Muscat – Quriyat – Wadi Tiwi – Sur – Ras Al Hadd

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanjem u Suru, te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. U večernjim satima odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Hadd-u.

7. DAN

Ras Al Hadd – Muscat – Doha

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let QR1137 (Qatar Airways) u 23.10 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati.

8. DAN

Doha – Zagreb

Nastavak putovanja na liniji QR 215 (Qatar Airways) u 1.20 sati. Slijetanje u Zagreb u 5.30 sati.

CIJENA UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3+* na osnovi 6 noćenja s doručkom
– grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag
– razglede i izlete prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
– lokalnog vodiča
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.400 kn
– doplatu za 4 večere u lokalnim restoranima 1.600 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučujemo 5 USD dnevno – plaćanje na licu mjesta),
– dodatne usluge, obroke i izlete
– putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi:

– zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.)
– viza za Oman 400 kn
– napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera (preporučujemo 5 USD dnevno, plaćanje na licu mjesta)

Korisne informacije:

Službeni naziv države: Sultanat Oman
Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
Glavni grad: Muscat
Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
Jezik: arapski
Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri… Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +968

Najmanji broj putnika: 15

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Oman – Nova Godina, 8 dana, avionom (28.12.2017. – 04.01.2018.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *