Sarajevo – Bjelašnica & Jahorina, 4 dana, autobusom (30.12.2017.-02.01.2018.)

1,190.00 Kn

Novogodišnja sarajevska zima na olimpijskim planinama, autobusom

SARAJEVO – BJELAŠNICA –  JAHORINA – TRAVNIK – JAJCE

*Vrijednost više: popust za djecu do 500 kn

Kategorija:

Opis

Križaj, Franko, Klammer, Zurbriggen…ako su Vam ova imena znana, ljubitelji ste Olimpijada. Ako pak nisu, razlog više za posjet Sarajevu u zimskom periodu.

1984. godina sarajevska zima ne da nije bila obična, već je bila euforična. Naime, te godine grad je ugostio 14. Zimske olimpijske igre. Gotovo sve oči svijeta uprte su na Bjelašnicu i Jahorinu, skijaške legende na stazama ovih planinskih ljepotica prenose sve prestižne svjetske televizijske kuće.

No, prije ovog sretnog raspleta, postojao je, naravno, zaplet. Prema pravilima MOO-a visinska razlika između starta i cilja spusta mora biti minimalno 800 m, no kako je vrh Bjelašnice na visini od 2067 m, a cilj na 1273, nedostajalo je svega nekoliko metara da bi se utrka mogla održati. Tko je dosjetljiv, naći će rješenje! Na vrhu Bjelašnice izgrađen je objekt s čijeg krova su spustaši startali i na taj način dobila se potrebna visinska razlika od točno 803 metra.

Bilo da ste profesionalac ili imate dvije lijeve, dosjetite se i Vi rješenja za ovu zimu i osjetite nalet olimpijskog adrenalina na vrhovima olimpijskih planina!

1. DAN                          

ZAGREB  – SARAJEVO

Polazak autobusom iz Zagreba u 7 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502-506). Vožnja autoputom do Slavonskog Broda, prelazak granice te nastavak vožnje prema Sarajevu uz Doboj, Maglaj i Zenicu. Po dolasku u Sarajevo , razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Gradska vijećnica; Inat kuća; Sebilj trg gdje se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891.g.; Baščaršija, središte grada građeno po uzoru na arapske sukove, gdje se nalaze brojne zanatske radionice i trgovine; Gazi-Husrefbegova  džamija iz 1530. g.; Latinska ćuprija (Principov most), mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda; Begov bezistan; katolička katedrala izgrađena 1889.g.; stara pravoslavna katedrala na Varoši; Careva džamija; Sarajevska pivara. Prijava i smještaj u hotel.  Predlažemo da poslijepodnevne sate iskoristite za šetnju Baščaršijom. Uživajte u “fildžanu turske kafe”, baklavama i kupovini suvenira – tradicionalnog pokućstva, srebrnog i zlatnog nakita. Povratak u hotel. Noćenje.

2. – 3. DAN                  

SARAJEVO – adrenalin na snijegu Bjelašnice i Jahorine

Doručak te prijevoz do skijališta. Bjelašnica i Jahorina dio su dinarskog planinskog sustava na kojem prevladava specifična klima s izmješanim karakteristikama mediteranske i planinske klime. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica s 1913 m, dok je Bjelešnica 154 metara bliže nebu, njen istoimeni najviši vrh nalazi se na 2067 m nadmorske visine. Nakon cjelodnevnih zimskih radosti povratak u hotel.  Noćenje.

4. DAN                          

SARAJEVO – TRAVNIK – JAJCE – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Zagrebu, uz panoramsku vožnju kroz Travnik, otomanski gradić čija arhitektura u svojoj punoj originalnosti daje gradu poseban šarm, te kroz Jajce, kraljevski grad, grad-muzej na otvorenom smješten na obalama rijeke Plive i Vrbasa. Očekivano vrijeme dolaska u večernjim satima. Završetak programa.

Hotel Grand 3*
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

1.190 kn

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

       2 – 4,99 godina:     300 kn

5 – 11,99 godina:   100 kn

Hotel Hollywood 4*  
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

1.590 kn

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

       2 – 5,99 godina:      500 kn

6 – 11,99 godina:    300 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • smještaj u Sarajevu u odabranom hotelu u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i boravišnom pristojbom;
 • razgled Sarajeva uz licenciranog lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

*novogodišnji termin u hotelu Hollywood uključuje doček Nove godine (buffet večera, bogata ponuda bosanskih i intenacionalnih jela, piće, zabava i ples uz glazbeni sastav) 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 100 kn u hotelu Grand, odnosno 290 kn u hotelu Hollywood;
 • doplatu za polupansion u hotelu Grand od 200 kn (3 večere), u hotelu Hollywood od 220 kn (2 večere novogodišnji termin), odnosno 250 kn (3 večere ostali termini);
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja;
 • osobne troškove, obroke i pića koja nisu prema programu, napojnice;
 • putno osiguranje (preporučamo).

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi (1 KM/BAM = cca 0,51 EUR):

 • Muzej atentata i Zemaljski muzej, Sarajevo: 6 KM
 • Gazi-Husrefbegova džamija, Sarajevo 2 KM
 • Muzej Sarajeva: 3 KM
 • Tunel spasa, Sarajevo: 10 KM

Minimalni broj putnika: 30

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sarajevo – Bjelašnica & Jahorina, 4 dana, autobusom (30.12.2017.-02.01.2018.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *