Popust!

Skopski merak – Nova Godina u Skopju, 4 dana, zrakoplovom (29.12.2017. – 01.01.2018.)

2,590.00 Kn 2,390.00 Kn

SKOPJE – TIKVEŠ – OHRID

*Vrijednost više: hotel 4*

Kategorija:

Opis

1. DAN

petak ZAGREB – SKOPJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.10h. Dolazak u 15.45h i nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotela. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg predaha, odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.

2. DAN

subota SKOPJE – TIKVEŠ – SKOPJE

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada: stara željeznička stanica, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuća Majke Tereze, otvorena povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, stara turska kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; stara tržnica s malim uskim ulicama; crkva sv. Spasa; gradska tvrđava Kale. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu i ručak, a u poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo i nezaobilaznu degustaciju vina. Povratak u Skopje. Noćenje.

3. DAN

nedjelja SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana, uz doplatu. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

4. DAN

ponedjeljak SKOPJE – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe ili šetnju do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.20h; s očekivanim dolaskom u 17.55h. Završetak programa.

First minute cijena aranžmana po osobi: 2.390 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.590 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 15.11.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;

Prijevoz turističkim autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Skopje i obrnutno pri povratku;

Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;

Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;

Pratitelja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice te putno osiguranje (preporučamo)

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:

Poludnevni izlet u Tikveš: 390 kn

  • uključeno: povratni prijevoz autobusom, posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku

Cjelodnevni izlet na Ohrid: 490 kn

  • uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča.

Informativna cijena ulaznica po osobi: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)

Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: 380 kn

RED LETENJA:

OU 368 29DEC ZAGREB SKOPJE 14:10 15:45

OU 369 01JAN SKOPJE ZAGREB 16:20 17:55

Važno:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unijeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2017. i mogu biti podložne promjeni. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Skopski merak – Nova Godina u Skopju, 4 dana, zrakoplovom (29.12.2017. – 01.01.2018.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *