U kraljevstvu vina Baranje i Srijema, 2 dana, autobusom (07.04., 12.05., 15.09., 13.10. i 24.11.2017.)

1,750.00 Kn

ZAGREB – ĐAKOVO – KOPAČKI RIT – KARANAC – BARANJA – VUKOVAR – ZAGREB

Kategorija:

Opis

1. DAN

ZAGREB – ĐAKOVO – KOPAČKI RIT- KARANAC – BARANJA
Polazak iz Zagreba u 7:00 h. Vožnja autocestom preko ravne Slavonije do Đakova. Obilazak đakovačke katedrale J.J.Strossmajera. Putujemo dalje preko Osijeka do Kopačkog Rita. Obilazak Parka prirode Kopački rit, projekcija kraćeg dokumentarnog filma na info punktu,vožnja brodom po zoo rezervatu i močvarnom području (ovisno o vremenskim uvjetima) te obilazak dvorca Tikveš u pratnji stručnog djelatnika. Nastavljamo istraživanje Baranju preko baranjskih pustara do Kneževih Vinograda.
Vožnja Vinskom cestom Belja – dugom gotovo 8 km do Vidikovca u samom srcu nepreglednih vinograda, nastavljamo uz novu Vinariju Belja i na kraju dolazimo do znamenitih Podruma Belje u Kneževim Vinogradima.
Povijest podruma seže u daleku 1526. godinu i uvijek su pratili sve povijesne trenutke Baranje. Krećemo u obilazak podruma u pratnji enologa a završetak slijedi u prekrasnom ambijentu kušaonice. Vođena degustacija po programu Vinski surduk (tri vrhunska i jedno ledeno vino uz neutralizatore okusa). Nakon obilaska i degustacije, slobodno vrijeme za kupnju osobitih suvenira: kulen,kulenova seka,bogati izbor vina Belje i još mnogo toga na što su naši domaćini jako ponosni.
Slijedi vožnja do hotela. Smještaj u sobe i kraće vrijeme za odmor i predah.
Polazak iz hotela u 19:30 sati. Odlazak na zajedničku večeru uz živu glazbu/vikendom u jedan od tradicijskih baranjskih restorana. Večeri će prethoditi degustacija lokalnog vina prema izboru domaćina. Povratak u hotel nešto iza ponoći. Noćenje.

2. DAN

BARANJA- VUKOVAR – ILOK – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka krećemo u daljnje istraživanje Baranje. Slijedi vožnja prema sjeveru Baranje preko Suze do Zmajevca. Svako od ovih sela ima svoje priče i legende ali i specifičnosti po kojima su poznati:vino, crvena paprika, narodni običaji, rukotvorine i sl. Zmajevac je poznat po svom surduku i podrumima ukopanim u lesna brda. Domaćini će nam rado prezentirati svoja osobita vina. Nakon obilaska i degustacije u jednoj od lokalnih vinarija, krećemo u pravcu Osijeka i Vukovara. Predviđena polusatna pauza u Vukovaru za kraći odmor. Polazak prema Iloku u 13:00h.
Ponosni kraljevski grad vas dočekuje na visokoj strmoj obali moćnog Dunava u najistočnijem dijelu Republike Hrvatske. Želimo Vam dobrodošlicu u Dunavskom kraljevstvu vina i starina – gradu Iloku.
Svojim položajem uz Dunav Ilok je zapravo povezan sa deset zemalja Europe. Voda je uvijek značila život a život Iloka kroz stoljeća ćemo Vam pokušati približiti u obilasku grada. Šetnjom kroz gradski park dolazimo do Turističkog naselja Stari podrumi. Od 17.st. Iločke posjede baštini kneževska obitelj Odescalchi koja obnavlja stari dvorac, modernizira vinogradarstvo i gradi ispod samog dvorca vinski podrum u tri razine. Stari podrum je predmet pažnje vinskih znalaca i turista kako iz Hrvatske tako i iz svijeta. Iz ovog podruma je isporučeno 11.000 butelja za krunidbu britanske kraljice Elizabete II. Nakon dolaska u Stare podrume slijedi degustacija vina a potom ručak u prostoru kušaonice.
Poslije ukusnog ručka krećemo u obilazak Starih podruma te nedalekog Ladanjskog imanja Principovac, smještenog na brežuljku usred vinograda. Panoramskim dizalom ćemo se za tren naći na vidikovcu uz prekrasan pogled na cijelu okolicu. Nakon kraćeg odmora, povratak u pravcu Zagreba u ranim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi : 1.750 kn
Cijena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi : 1.830 kn
Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 7 kn po osobi i danu.

Napomena: cijena vrijedi u slučaju minimalnog broja prijavljenih putnika: 15

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom na relaciji iz programa, 1 x noćenje/doručak u hotelu 4* u Belom Manastiru, ulaznicu za Kopački rit i vožnju brodom, četiri degustacije vina prema programu, 1 x večera u lokalnom restoranu, 1x ručak prema programu, ulaznice za Podrume Belje i Stare Iločke podrume, organizaciju i pratnju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “U kraljevstvu vina Baranje i Srijema, 2 dana, autobusom (07.04., 12.05., 15.09., 13.10. i 24.11.2017.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *