Popust!

Valencia, 5 dana, posebnim zrakoplovom iz Zagreba (29.12.2017.-02.01.2018.)

3,390.00 Kn 3,190.00 Kn

NOVA GODINA NA „OBALI NARANČINA CVIJETA“

Opis

Valentia = vrijednost, snaga (lat.). U samom imenu ovog trećeg po veličini španjolskog grada naći ćete razlog zašto posjetiti Valenciju. Jer je vrijedna vašeg posjeta.

Na Costi del Azahar (Obala narančina cvijeta), u prekrasnom podneblju i na Sredozemnom moru, Valencia je očaravajući grad koji osvaja tipičnim španjolskim osobinama: živahnošću, energijom i temperamentom.

Sunčana i okružena nasadima agruma, zelena, inovativna i moderna, Valencia je raskošni koktel impresivne arhitekture, izvrsne gastronomije i uzbudljivog noćnog života!

1.DAN 

ZAGREB – VALENCIA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u 10:40 sati za Valenciju. Nakon slijetanja (predviđeno vrijeme u 13:10 sati) organizirani transfer do Valencije, trećeg grada po veličini grada u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Azahar (Obala narančina cvijeta), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138.g.pr.Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Pješački i panoramski razgled grada uz ovlaštenog vodiča: Lonja de la Seda – Mercado Central – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen – „Grad umjetnosti i znanosti“… Dolazak u hotel u poslijepodnevnim satima, smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2.DAN

VALENCIA: fakultativni izlet XÁTIVA I DÉNIA

Doručak. Poslije doručka slobodan dan za vlastite programe i uživanje u gradu. Preporučujemo cjelodnevni izlet Xátiva i Dénia, u dva pitoreskna mjestašca (doplata prilikom kupovine aranžmana). Xátiva, ljupko mjesto smješteno na brdu, bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Mnogo kasnije postala je poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia (talijanizirano ime obitelji čije je prezime bilo Borja). U Ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Gradić kojim dominira dvorac na vrhu doživio je svoju renesansu kasnije i ponovno je izgrađen. Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinicama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Odlazak prema sljedećem šarmantnom gradiću, poznatom ljetovalištu Dénia na „Bijeloj obali“ (Costa Blanca), u kojem rado ljetuju i Španjolsci, ali i brojni stranci, napose Englezi koji vrlo rado dolaze tu i živjeti. U sjeni Mount Montgó smješteno je mjesto koje je danas poznato kao glavna luka u tom dijelu Španjolske prema Balearima. Ulice pune života odlika su ovog malenog grada kojeg su osnovali Grci, a kojim dominira utvrda nastala u maursko vrijeme. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Valenciju, slobodna večer. Noćenje.

3.DAN

VALENCIA: fakultativni posjet vinariji REQUENA

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada i okolice. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i salamama. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, sa mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. S lokalnim vodičem ćemo prošetati kraj tornja iz 15.st., uz krasne gotičke fasade i kroz uske uličice nekoć židovske četvrti. Poslijepodne povratak u Valenciju. Slobodno poslijepodne. Navečer Slobodno poslijepodne za osobne programe. Navečer moguć odlazak s pratiteljem javnim gradskim prijevozom na doček Nove godine na gradskim trgovima (moguća organizacija Nove godine na gradskim trgovima i ulicama u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

4.DAN

VALENCIA

SRETNA NOVA GODINA!

Kasniji doručak. Nakon dočeka Nove 2018. dan poslije namijenjen je odmoru, ali predlažemo poslijepodne, nakon ručka, odlazak s pratiteljem putovanja do arhitektonskog remek-djela poznatog arhitekta Santiaga Calatrave u suradnji s arhitektom Felixom Candelom: Grada umjetnosti i znanosti. Gradnja tog dojmljivog kompleksa počela je 1991.g., a u kompleksu je dosad izgrađeno 5 vrlo impresivnih građevina. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada i prva asocijacija na grad uz poznato jelo nastalo na tlu Valencije: paellu. Noćenje.

5. DAN

VALENCIA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotelskih soba (prtljagu ćemo odložiti u za to namijenjenoj prostoriji). Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, dodatne posjete, kupovinu / u Španjolskoj su njihove robne marke jeftinije nego u ostatku Europe, a rasprodaje još povoljnije!/, itd. Transfer do zračne luke, let posebnim zrakoplovom za Zagreb predviđen je u 17:15 sati, predviđeno vrijeme dolaska u Zagreb u 19:40 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM 3.190 / 3.390 kn

NAPOMENA: FIRST MINUTE DO 15.10. ILI DO ISTEKA KAPACITETA PO FM CIJENI!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.240 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Poludnevni izlet Xátiva i Dénia (uključen lokalni vodič i ulaznice u dvorce i vlakić): 580 kn

Poludnevni izlet Requena (uključen lokalni vodič, posjet vinariji s degustacijom): 420 kn

TREĆI KREVET NA OVOM PROGRAMU NA UPIT!

PREDVIĐENI SMJEŠTAJ:

NH VALENCIA LAS CIENCIAS, 3*

www.nh-hotels.com/hotel/nh-valenica-las-ciencias

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Valencia-Zagreb, pratitelja, smještaj u hotelu NH Valencia Las Ciencias 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom, transfere zračna luka/hotel/zračna luka, poludnevni razgled grada po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, napojnicu za vozača te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENE:

Minimum prijavljenih za realizaciju izleta je 20 putnika. Izleti se prijavljuju prilikom rezervacije aranžmana.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. Molimo vas da obavezno pročitate ove uvjete prije potpisivanja ugovora. Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d., Vukovarska 19, HR-20000 Dubrovnik, MB: 3303357, OIB: 02041978827, ID: HR-AB-20-060000638. Informacije i rezervacije: tel. 0800 99 98, putovanja@atlas.hr, www.atlas.hr. Ovaj letak je turistički materijal uračunat u cijenu aranžmana. Svi materijali dani u ovom letku isključivo su vlasništvo Atlas d.d. i kao takvi zaštićeni su autorskim pravima Atlas d.d., te se smiju koristiti samo i isključivo u kontekstu Atlas d.d. i njegovih aranžmana. Organizator ne odgovara za promjene nastale nakon izlaska letka kao ni za tiskarske pogreške.