Vojvođanska razglednica, 3 dana, autobusom (06.10.-08.10.2017.)

1,190.00 Kn

*Vrijednost više: hoteli 4*, degustacija vina uz srijemsku zakusku, ulaznice

Opis

Različitost naroda, jezika, vjera i kultura dodatno uljepšava plodne ravnice Vojvodine prošarane oranicama, vinogradima i voćnjacima.

Novi Sad obiluje naslijeđem iz vremena austrougarskog carstva.

Multikulturalni duh i europski šarm osobine su koje čine Suboticu drugačijom.

A na samo nekoliko minuta vožnje od Subotice nalazi se Palić, jedno od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini koje će Vas oduševiti svojom “belle-époque” arhitekturom iz vremena kada je ovo mjesto bilo poznato mondeno odredište (toplice) imućnih Europljana.

Arhitektura, dobri ljudi i fijakeri bit će nam društvo “U tem Somboru…”

1. DAN

ZAGREB – IRIG – NOVI SAD

Polazak autobusom iz Zagreba u 07.00h s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Vožnja Hrvatskom i Vojvodinom, uz usputna zaustavljanja, do Iriga, nekad jednog od najvećih srednjovjekovnih gradova u istočnom Srijemu. Grad je smješten na južnim obroncima Fruške gore, zaštitnice vojvođanske ravnice i bogat je tradicijom, kulturno-povijesnim spomenicima i plodnom zemljom, pogodnoj za uzgoj vinove loze. U oazi mira i zelenila smjestila se Vinarija Kovačević, jedna od vodećih vinarija u Srbiji s dugom tradicijom proizvodnje vina. Obilazak vinskog podruma te degustacija vina uz srijemsku zakusku u obližnjem restoranu. Slijedi odlazak prema Novom Sadu. Po dolasku, razgled stare gradske jezgre: Trg Slobode sa spomenikom Svetozaru Miletiću (djelo Ivana Meštrovića); Srpsko narodno kazalište; Gradska vijećnica; crkva Djevice Marije; Dunavski park; Banovina („Bačka pogača“), najveća i najljepša zgrada u gradu obložena bijelim bračkim mramorom. U nastavku prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. DAN

NOVI SAD – SUBOTICA/PALIĆ

Nakon doručka, odlazak do Petrovaradinske tvrđave te razgled jedne od najvećih očuvanih tvrđava u Europi, remek-djela vojne arhitekture 18. st., koja je zbog svog položaja i dominantnosti često nazivana i „Gibraltar na Dunavu“. S tvrđave se pruža impresivan pogled na grad, a njen je simbol sat na vidikovcu čije kazaljke imaju zamijenjenu funkciju – velika pokazuje sate, mala minute, a kako bi putnici koji plove Dunavom izdaleka mogli vidjeti koliko je sati! U nastavku prijevoz prema Subotici. Po dolasku, razgled središta grada: Franjevačka crkva; Gradski muzej; Sinagoga; Gimnazija; katedrala; Gradska kuća/vijećnica, simbol Subotice s dekorativnom svjetlom i šarenom keramikom (s notom mađarskog folklora), a projektirali su je budimpeštanski arhitekti, Komor i Jakab, koji su ostavili neizbrisiv trag u arhitekturi Subotice; spomenik caru Jovanu Nenadu; Gradska biblioteka; Narodno kazalište; zgrada nekadašnjeg Sokolskog doma; Rajhlova palača. U nastavku odlazak do Parka prirode Palić s istoimenim 7 km dugim jezerom, jednim od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini koje očarava svojom “belle-époque” arhitekturom iz vremena kada je ovo mjesto bilo poznato mondeno odredište (toplice) imućnih Europljana. Prijava i smještaj u hotel. Navečer mogućnost odlaska na večeru u jedan od obližnjih autohtonih salaša. Noćenje.

3. DAN

SUBOTICA/PALIĆ – SOMBOR – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Somboru, gradu koji i danas čuva patinu i šarm prošlosti. Po dolasku, šetnja glavnom ulicom uz razgled središta: Trg sv. Trojstva; crkva Presvetog Trojstva (stara katolička crkva); Sunčani sat; pravoslavna crkva sv. Georgija; Županija. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe i polazak prema Zagrebu. Očekivano vrijeme dolaska u večernjim satima. Završetak programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 1.190 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu;

  • smještaj u Novom Sadu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i boravišnom pristojbom;

  • smještaj u Subotici u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i boravišnom pristojbom;

  • posjet Vinariji Kovačević uz degustaciju 3 vrste vina i srijemsku zakusku;

  • razgled Novog Sada, Subotice i Sombora u pratnji lokalnih vodiča;

  • ulaznicu za Gradsku vijećnicu u Subotici i Županiju u Somboru;

  • pratitelja iz Zagreba;

  • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;

CIJENA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu od 350 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenog), javni gradski prijevoz, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

Fakultativna ponuda, cijena po osobi (min. 20 osoba):

  • večera na salašu, bez pića: 120 kn

Minimalni broj putnika: 40

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Vojvođanska razglednica, 3 dana, autobusom (06.10.-08.10.2017.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *