Zlatni zapad Amerike, 12 dana, avionom (14.10.-25.10.2017.)

19,990.00 Kn

Najljepši parkovi prirode

Opis

1. DAN

ZAGREB – FRANKFURT – LOS ANGELES

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacija prijava na let prema Frankfurtu na liniji LH405 (Lufthansa) u 6.45 sati. Dolazak u Frankfurt u 8.20 sati. Nastavak putovanja prema Los Angelesu na liniji LH450 (Lufthansa) u 14.05 sati. Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Los Angeles u 16.40 sati, a nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel, smještaj i noćenje.

2. DAN

LOS ANGELES

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom: Downtown, Hollywood, Sunset Strip, Mann’s chinese Theatre, Venice Beach. Mogućnost posjeta studijima Universal (ulaznica i prijevoz od/do studia nije u cijeni), u ovom popularnom zabavnom parku vidjet ćete mnoštvo atrakcija iz filmske industrije, a imat ćete mogućnost postati dio Vaših omiljenih scena iz filmova te produkcije. Noćenje u hotelu.

3. DAN

LOS ANGELES – SCOTTSDALE 

Doručak. Odjava iz hotela i početak ture. Vožnja autobusom kroz Arizonu s usputnim zaustavljanjima. Arizona je zemlja američkih Indijanaca gdje planine i kanjoni mijenjaju boje i oblike usred ničega. Preko Phoenixa dolazak do grada Scottsdale koji broji preko 300 sunčanih dana u godini. Turistički grad u kojem su sačuvani tragovi „ Starog Zapada“ spojeni s modernom arhitekturom. U izlozima prodavaonica mogu se vidjeti i kupiti staromodni kaubojski odjevni predmeti , dok se s druge strane možete upustiti u avanturu šetnje po shopping centrima, koji su su kombinacija luksuzne kupovine , modernih galerija uz velik izbor restorana za svačiji ukus. Smještaj u hotel i noćenje.

4. DAN

SCOTTDALE  – SEDONA – GRAND CANYON 

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema sjeverozapadu kroz Arizonu sa usputnim zaustavljanjem u Oak Creek Canyonu, koji je svjetski poznata prirodna kulisa gdje su snimani neki od najpoznatijih filmskih hitova. Dolazak u unutrašnjost parka Grand Canyona u vrijeme zalaska sunca, te smještaj u hotel (smještaj je predviđen u hotelu koji se nalazi unutar parka, no obzirom na visoku sezonu smještaj može biti i u okolici parka). Grand Canyon se rasprostire na 4.926,66 kvadratnih kilometara, izrazito je dubok, 1.6 km i dug čak 446 km, a na nekim je mjestima širok do 29 km. Kroz povijest Grand Canyon je bio izložen stalnim utjecajima rijeke Colorado i njenih pritoka koje su, sloj po sloj, oblikovale današnji izgled klanca, dok se koloradska visoravan u isto vrijeme uzdizala. Noćenje.

5. DAN

GRAND CANYON – LAKE POWELL – BRYCE CANYON 

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled velikog kanjona (ulaznica za Nacionalni Park uključena je u cijenu), zatim nastavak prema Lake Powell-u, umjetnom jezeru rijeke Colorado, na samoj granici Utaha i Arizone. U predvečer dolazak u područje Bryce, smještaj u hotel, noćenje.

6. DAN

BRYCE CANYON – ZION PARK – LAS VEGAS

Doručak i odjava iz hotela. Prije podne predviđeno je za razgled Nacionalnog Parka Bryce Canyon-a, a u poslijepodnevnim satima posjetit ćemo Zion Nacionalni Park (ulaznice su uključene u cijenu programa). Za Bryce Canyon mnogi kažu da je poseban, čak i puno ljepši od Grand Canyona. Kameni stubovi koji su erozijom dobili izgled spirale nazivaju se i Hoodoos (vrsta magije). Među poznatijim formacijama je Thorov čekić. Od životinjskog svijeta ovdje obitavaju planinski lavovi, jeleni, crni medvjedi, losovi, antilope, lisice, više vrsti glodavaca, prerijski pas te preko 160 vrsta ptica kojima je ovaj park dom i po njemu se slobodno kreću. Proći ćete i kroz posebno mjesto, kojemu i samo ime kaže Zion Park – mjesto bijega, mira. Najpoznatiji dio parka su Velike stepenice (Grand Stairs), fantastične geološke formacije nastale sedimentacijom tla milijunima godina. Nastavak putovanja prema Las Vegasu. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel i noćenje.

7. DAN

LAS VEGAS

Doručak. Las Vegas je najveći grad u Nevadi smješten u srcu pustinje, okružen brdima i prerezan „Stripom“ – ulicom dužine cca 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kazina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda. U vrhunskim hotelima poput Bellagia, Venetian-a, Ceasers Palace, Treasure Island-a i mnogih drugih, čije pozornice svaku ožive uz najpoznatija imena plesne, glumačke i muzičke scene. Nemoguće je u toj atmosferi odoljeti barem jednom pokušaju dobitka jack pota u brojnim kockarnicama kao ni odlasku na neki od svjetski poznatih show programa gdje će se sigurno zateći neko poznato lice s crvenog tepiha i svjetskog jet seta. Noćenje u hotelu.

8. DAN

LAS VEGAS – DEATH VALLEY – VISALIA

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz najpoznatiju pustinju „Death Walley“. Zaustavljanje u dolini koja je smještena ispod razine mora, a najniža joj je točka doseže -86 metara, što je najniža točka u zapadnoj hemisferi. Najtoplije i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature dosežu i do 50 stupnjeva. Zaustavit ćemo se na dva vidikovca „Zabriskie Point“ i „Dante’s Point“ s kojih se pruža pogled na dolinu od kojeg ćete ostat bez daha. Kako ime govori da je to Dolina smrti, ova dolina je sve samo ne to. Mješavina oblika, tekstura, boja ovog prirodno nastalog krajolika obiluje kontrastima koje opisuju život milijunima godina. i Smještaj u hotelu u mjestu Visalia. Noćenje.

9. DAN

DEATH VALLEY – YOSEMITE NACIONALNI PARK – SAN FRANCISCO

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema San Franciscu kroz Yosemite Nacionalni Park uz zaustavljanje radi osvježenja i odmora. Nacionalni park Yosemite osnovan je 1890.godine, trajna je ostavština prirodoslovca Johna Muira, osnivača Sierra Cluba. U parku se nalaze dva slapa, Yosemite slap i Bridalveil slap koao i granitni monolit El Capitan poznat još pod imenon Half Dome. Ime je dobio po tome što izgleda kao prepolovljena kupola, jedna strana je ravna, čista ploha, a prestale tri su okrugle i glatke. Nastavak vožnje. U večernjim satima dolazak u San Francisco. Ulazak u grad predviđen je preko Mosta Oakland, odakle se jako dobro može vidjeti „City by the Bay“. Prijava u hotel i noćenje.

10. DAN

SAN FRANCISCO

Doručak. Odlazak u panoramski razgled grada: vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, financijska četvrt, opera, gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Mogućnost odlaska u obilazak Alcatraza (rezervacije za ulaznice za razgled Alcatraza za grupu potrebno je napraviti i do 3 mjeseca unaprijed obzirom na ograničenu raspoloživost mjesta). Završetak razgleda oko 14 sati, te slobodno poslijepodne za vlastite programe. Noćenje.

11. DAN

SAN FRANCISCO – FRANKFURT

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe do organiziranog transfera u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu na liniji LH455 (Lufthansa) u 15.05 sati.

12. DAN

FRANKFURT – ZAGREB

Dolazak u Frankfurt u 11 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji LH1414 (Lufthansa) u 12.20 sati. Dolazak u Zagreb u 13.40 sati.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom na letovima u ekonomskoj klasi
– smještaj u hotelima turističke kategorije (prema američkoj standardizaciji smještaja odgovara europskim standardima 3*/4 *)
– 10 noćenja s doručkom
– sve prijevoze prema programu udobnim turističkim autobusom
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
– lokalne vodiče za razgled Los Angelesa i San Francisca
– ulaznice za Nacionalne parkove: Grand Canyon, Lake Powell, Bryce, Zion, Death Valley i Yosemite
– trošak organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– zrakoplovne pristojbe 2.980 kn (podložne promjenama)
– obaveznu doplatu za zrakoplovnu pristojbu
– napojnice za vozača, lokalne vodiče i hotelsko osoblje 80 eur po osobi
– dodatne obroke
– osiguranja,
– vizu za SAD
– ulaznica za Universal stuidio 800 kn (prijevoz od/do hotela nije u cijeni kao ni vodič)
– ulaznicu za posjet Alkatrazu 400 kn (prijevoz od/do hotela nije u cijeni kao ni vodič – vođeni ste audio vodičem sa slušalicama)
– sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Važne napomene:

– Cijena američke vize je 160 USD (ne posredujemo u pribavljanju američke vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je dolazak osobno). Sve informacije vezano za viziranje dostupne su na https://hr.usembassy.gov/hr/
– Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
Gl. organizator: Kompas Zagreb d.d.

Najmanji broj putnika: 20

Opis:

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa sjevernim Atlantskim oceanom i sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika
Površina: 9.826.630 km2
Broj stanovnika: oko 313.218.000
Glavni grad: Washington, D.C.
Jezik: engleski
Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10%
Vremenska razlika: New York i Orlando: -6/-7 sati u odnosu na Hrvatsku; Las Vegas: -9/-10 sati u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 7 kn
Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih
Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna
Hrana: fast food dostupan je skoro u cijeloj Americi i vrlo je jeftin; sendviči su najuobičajeniji i dolaze u mnogo varijanti poput hamburgera, pečene govedine, piletine; pizza se prodaje posvuda; postoje i fast food restorani koji serviraju pečenu piletinu, meksički tacos, grčki gyros, kineska jela, japanski sushi, roštilj i mnoge regionalne specijalitete
Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna; nije moguće posredovanje agencije
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +1
Korisna web stranica: www.usatourism.com; www.gohawaii.com; www.travelalaska.com
Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci, poluaridna u velikim nizinama zapadno od rijeke Mississippi i aridna u Great Basin (Velikom Bazenu); najtopliji i najsuši period na Havajima je od lipnja do listopada; iako je tamošnja klima tipična za tropska područja, temperature i vlažnost zraka manje su ekstremni nego u ostalim tropskim područjima zbog konstantnih vjetrova što pušu s istoka

San Francisco

Opis mjesta

Poznat po liberalnoj zajednici, brdovitom terenu i viktorijanskoj arhitekturi, San Francisco je grad velike kulturne i etničke raznolikosti. Prema mnogima najljepši grad SAD i jedan od najljepših u svijetu, smjestio se na više od 50 brežuljka na obalama prekrasnog zaljeva. Slikovita luka, čuveni Golden Gate Bridge – simbol grada, otok – zatvor Alcatraz, romantični tramvaji, nezaobilazni Fisherman’s Wharf sa brojnim restoranima i mjestima za zabavu, trgovine na Union Squareu, živopisna Kineska četvrt, Lombard Street – „najvijugavija ulica na svijetu“, obližnja vinorodna pokrajina Napa Valley… samo su neki od razloga da i vi posjetite ovaj prekrasan „grad uz zaljev“! Nakon toga, shvatit ćete zašto Tony Bennet pjeva „I left my heart in San Francisco“.

Las Vegas

Opis mjesta

Las Vegas – „kockarski raj“ i prijestolnica zabave očekuje Vas u glamuroznom ruhu! Blještave kockarnice, atraktivne predstave i događanja, obiteljske atrakcije, prekrasni golf tereni, vrhunski restorani i dućani, samo su dio onoga čime Las Vegas privlači one željne uzbuđenja i avanture.
Od svjetski poznatog Stripa, preko pješačke zone Downtowna s mnoštvom neonskih reklama i poznate ulice Fremont, Las Vegas nudi nezaboravan odmor i, s pravom, nosi titulu svjetske prijestolnice zabave. Iako ga popularno zovu „Grad grijeha“, ne brinite – jer What happens in Vegas stays in Vegas!

Los Angeles

Opis mjesta

„Grad anđela“ smješten na širokom prostoru u južnoj Kaliforniji, okružen je prostranim planina, dubokim dolinama, šumama, pustinjama i moćnim plavetnilom Tihog oceana. Saznajte zašto je toliko slavnih ličnosti odlučilo smjestiti svoje prebivalište baš u ovaj dio Kalifornije.
Hollywood, svjetska tvornica filma i zabave, sinonim je za slavu. Njegova neodoljiva magija privlači milijune posjetitelja u Los Angeles, sa željom da barem nakratko budu dijelom tog glamura. Prošećite Hollywood Boulevardom, Sunset Stripom i glamuroznim Rodeo Driveom, poznatom po brojnim umjetničkim galerijama i elegantnim trgovinama gdje kupuju bogati i slavni. Provedite dan na plaži – na Venice Beach možete promatrati mlade i stare preplanulih tijela dok rolaju, a na plaži Malibu surfere. U Universal filmskim studijima možete otkriti kako se stvara filmska magija. U blizini se smjestio i Disneyland, „najsretnije mjesto na svijetu“, gdje možete potražiti izgubljeno dijete u sebi.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Zlatni zapad Amerike, 12 dana, avionom (14.10.-25.10.2017.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *